Αρχείο κατηγορίας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Απογευματινά Τμήματα Ρομποτικής και Σκακιού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά και από τις προτάσεις των μελών του αποφάσισε να λειτουργήσει απογευματινά τμήματα ρομποτικής και σκακιού για όσους/ες μαθητές/ τριες επιθυμούν. Έχουν μοιραστεί αιτήσεις δήλωσης συμμετοχής. Ο αριθμός των τμημάτων θα εξαρτηθεί απ” το ενδιαφέρον και τον αριθμό των σχετικών δηλώσεων.

lego-nxt-balls   skaki

 

Καλό Καλοκαίρι!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και όλα του τα μέλη για την υπέροχη συνεργασία που είχαν και εύχεται σε όλους:

457510-summer

Ενημερωτική δράση Συλλόγου Γονέων

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων διοργάνωσε τη Δευτέρα  8-5-2017, στις 5.30΄μ.μ.  στο χώρο του σχολείου μας ενημερωτική δράση με θέμα: «Ενδοοικογενειακές σχέσεις & Προβλήματα στην Οικογένεια» .

solidarism

Τη δράση υποστήριξε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Βέροιας:

Έφη Τσαπαροπούλου: Ψυχολόγος                                                                                                  Χαρούλα Νατσιοπούλου: Κοινωνική  Λειτουργός &                                                                     Σταυρούλα Λυμούση: Νομική σύμβουλος.

Ακολούθησε μπουφές με καφέ και κεράσματα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

unnamed.jpg5  unnamed.jpg16

unnamed.jpg9       unnamed.jpg2      unnamed.jpg10

unnamed.jpg6       unnamed.jpg13     unnamed.jpg12

unnamed.jpg14  unnamed.jpg1

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης

 

Ευχαριστίες – Ευχές

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου   Δημοτικού Σχολείου (Μελέτειου) θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους (μαθητές, γονείς, δασκάλους) όσους μας βοήθησαν μ” οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση-ολοκλήρωση του πασχαλινού bazaar.

Εύχεται ακόμα σε όλους τους/τις μαθητές/τριες,  γονείς-κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Καλές Γιορτές και Καλή Ανάσταση.

 

unnamed.jpgb3             unnamed.jpgb4

unnamed.jpgb1             unnamed.jpgb2

unnamed.jpgb7 unnamed.jpgb5

unnamed.jpgb8

Τσικνοπέμπτη

Γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης η Τσικνοπέμπτη με την προέλευση του εθίμου να χάνεται στα βάθη των αιώνων?

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας

Δημιουργήσαμε!

Χορέψαμε!

Τραγουδήσαμε!

Το χαρήκαμε!

                                                            Το τσικνίσαμε !!!

                                                               ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

DSC_0849   DSC_0798

DSC_0791   DSC_0802

DSC_0831   DSC_0815

DSC_0776   DSC_0813

IMG_20170216_130300 - Αντίγραφο   IMG_20170216_130410

 

Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων

Μετά τις εκλογές στις 14 Δεκεμβρίου 2016, το νέο  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:    Γώγου Ευπραξία

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αραπίδου Όλγα

ΤΑΜΙΑΣ:   Γολιδοπούλου Εύα

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μυλωνά αργυρώ

ΕΦΟΡΟΣ:   Πορφυριάδου Θωμαή

Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

                     ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ  Δ.Σ.                                                                                                         ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Την Πέμπτη 06/10/2016 και ώρα 18:00  καλούνται                                                                                 όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας,                                                          να συμμετέχουν στις εκλογές που θα γίνουν  για την                                                                       ανάδειξη νέου Συλλόγου.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη ώστε να υπάρχει απαρτία!

  (Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε αίθουσα του ισογείου του Σχολείου).

 Μετά τιμής το Δ.Σ

 

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Χριστούγεννα πλησίασαν, δεντράκια στολιστήκαν.
Χαμόγελα ξεπρόβαλαν, φωνούλες ακουστήκαν.
Τα κάλαντα θα ψάλλουνε, σ? όλες τις γειτονιές,
 Αι Βασίλη άκουσε, όλες μας τις ευχές?
Σας προσκαλούμε όλους στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του 2ου   Δημοτικού Σχολείου
που θα γίνει στις 10 και 11 Δεκέμβρη 2015, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ
στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων
12291875_691197214350580_4257410325221925360_o

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

         «Λειτουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης μαθητών και νηπίων 

                                          Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας»

        Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας την τελευταία πενταετία έχει επηρεάσει σοβαρά την καθημερινότητα και την κοινωνική ζωή όλων σχεδόν των πολιτών, ενώ μεγάλα στρώματα της κοινωνίας μας βιώνουν τον εφιάλτη της ανέχειας και της στέρησης ακόμα και βασικών ειδών διατροφής. Η ζοφερή αυτή κοινωνική πραγματικότητα επιδρά ακόμα πιο αρνητικά στην πλέον ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα που είναι τα παιδιά. Στοιχεία πρόσφατων σχετικών ερευνών, όπως αυτή του Ινστιτούτου «Prolepsis», αποκαλύπτουν πως το 53% των μαθητών των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Διατροφή» βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το «τέρας» της πείνας κυνηγά το 21% απ” αυτούς.

Η κατάσταση αυτή έχει αυτονόητες συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών, ενώ  δραματικές είναι οι επιπτώσεις και στην πορεία της σχολικής φοίτησης. Σύμφωνα με επιστημονικές απόψεις και ερευνητικά δεδομένα, τα παιδιά που βιώνουν καταστάσεις πείνας εμφανίζουν έντονα ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ενώ τείνουν να κάνουν περισσότερες απουσίες ή ακόμα και να διακόπτουν τη φοίτησή τους. Ειδικά στο θέμα της σχολικής διαρροής διαπιστώθηκε πως την τελευταία πενταετία ο αριθμός των μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο αυξήθηκε κατά 11,4%. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι μαθητές του δημοτικού που προέρχονται από επισιτιστικά ανασφαλείς οικογένειες δυσκολεύονται να αποδώσουν στα μαθήματά τους σε ποσοστό 22% έναντι 10% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό των συμμαθητών τους που προέρχονται από επισιτιστικά ασφαλείς οικογένειες.

Μπροστά σ” αυτή την τραγική κοινωνική και εκπαιδευτική πραγματικότητα που οδηγεί τη χώρα μας σε μορφωτική συρρίκνωση, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με όλους τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, δραστηριοποιούνται δίνοντας το μήνυμα της προώθησης νέων μορφών συλλογικότητας και αλληλεγγύης σε επίπεδο σχολικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, συγκροτήσαμε το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Ημαθίας.

Σκοπός του Δικτύου είναι η άμεση, ουσιαστική και διακριτική υποστήριξη εκείνων των μαθητών και των οικογενειών τους που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας και επισιτιστικής ανασφάλειας. Η ενίσχυση των μαθητών αυτών με τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη θα γίνεται με την εθελοντική προσφορά και βοήθεια μεμονωμένων συμπολιτών μας, φορέων, σωματείων και επαγγελματιών.  Ήδη το «Δίκτυό» μας από τα πρώτα του βήματα ενισχύεται σημαντικά από επαγγελματίες της Ημαθίας μέσω τακτικών προσφορών κυρίως σε είδη τροφίμων, ενώ υπάρχει παράλληλη και στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη για την κατά περίπτωση ένταξη στο πρόγραμμα παροχής συσσιτίων.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στοχεύει στην υποστήριξη όλων ανεξαιρέτως των μαθητών, σε όλα τα σχολεία της Ημαθίας, καθώς το σύνολο των υλικών που θα συγκεντρώνεται στις σχολικές μονάδες θα καταγράφεται ηλεκτρονικά σε ειδικά σχεδιασμένο ιστοχώρο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης όπου έχουν πρόσβαση και συνεργασία όλες οι σχολικές μονάδες. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των σχολείων για το σύνολο των διαθέσιμων ειδών σε επίπεδο Νομού και ταχεία διακίνηση προς οικογένειες και σχολεία που αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα. Αυτό σημαίνει πως το «Δίκτυο» μπορεί να υποστηρίξει κάθε μαθητή ανεξάρτητα από το σχολείο στο οποίο αυτός φοιτά.

Στο πλαίσιο αυτό, η οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα κυρίως σε επίπεδο επισιτιστικής επάρκειας ή και ένδυσης του παιδιού, μπορεί να απευθύνεται στον Διευθυντή του σχολείου ο οποίος με τη διακριτικότητα που απαιτείται θα μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών του μαθητή.

            Αγαπητοί γονείς,

Οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένους συμπολίτες μας και δεν αφορούν μόνο στον μικρόκοσμο του καθενός. Το Άτομο βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με την Κοινωνία με συνέπεια να επηρεάζεται το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και η καθημερινότητα όλων ανεξαιρέτως. Γι” αυτό και το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας υποστηρίζεται στο ξεκίνημά του ενεργά από τους διευθυντές και τους δασκάλους των παιδιών σας που, ως λειτουργοί και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια στο μαθητή-θύμα της οικονομικής κρίσης. Η επιτυχία του όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ενδιαφέρον και την υποστήριξη που θα παράσχετε εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους εσάς που μπορείτε να βοηθήσετε, να έλθετε σε επαφή με το σχολείο των παιδιών σας, προσφέροντας οτιδήποτε θα μπορούσε να ενισχύσει τον μικρό μαθητή, που ο εφιάλτης της ανέχειας επιδρά αρνητικά στη σχολική του πρόοδο και τη γενικότερη πνευματική του ανάπτυξη.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας, ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο εγχείρημά μας.

                                                                      Με τιμή, 

                                 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

                                               ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

17η Νοέμβρη

Ημέρα Μνήμης και περισυλλογής η σημερινή και οι “φωνές” του τότε – δυστυχώς – ίδιες με τις σημερινές!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την δασκάλα της Δ” δημοτικού κ. Πανταζοπούλου Αναστασία και τα παιδιά μας, για την όμορφη γιορτή που μας ετοίμασαν

12274605_686248041512164_3131674801740599450_n12241536_686248108178824_2743675794839458839_n12249770_686248214845480_8631394234514856750_n