Αρχείο κατηγορίας Εκδρομές

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βεργίνα

Την Παρασκευή 28 Απριλίου οι μαθητές /τριες των B΄ και Δ1΄ τάξεων του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Μαρία Παπαδοπούλου και κ. Κατερίνα Τσολάκη   επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας και θαύμασαν την αίγλη της βασιλικής λάμψης που είναι σύμφυτη με το χώρο των Βασιλικών τάφων των Αιγών που έφερε στο φως η σκαπάνη του Μανόλη Ανδρόνικου, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά γεγονότα.

ΟΙ μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στον επιβλητικό χώρο των Βασιλικών τάφων και εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα της έκθεσης που αποτελούν στοιχεία  παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Τα παιδιά  επέστρεψαν ενθουσιασμένα από την εκπαιδευτική επίσκεψη.

unnamed.jpg1  unnamed.jpg2

unnamed.jpg3  unnamed.jpg5

unnamed.jpg4   unnamed.jpg7  unnamed.jpg8    unnamed.jpg9

Αιγές

Εκπ/κή επίσκεψη στη Νάουσα

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Νάουσας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, οι μαθητές των Α και Γ2 τμημάτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς τους στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».

Σκοπός της επίσκεψης και του προγράμματος ήταν οι μαθητές να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κατανοήσουν τη σημασία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η επίσκεψη μας ξεκίνησε με την προβολή σχετικού με το θέμα βίντεο στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της «Βέτλανς»

Στη συνέχεια στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε θέματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον εκπαιδευτή κ. Πινακούδη και η επίσκεψη περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική κατάρτιση με γενικά στοιχεία οδικής ασφάλειας, βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με έμφαση στη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς στον δρόμο.

Ο κ. Πινακούδης μίλησε στους μαθητές για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί, οι συνοδηγοί και οι πεζοί. Τους ενημέρωσε για το τι θα πρέπει να κάνουν όταν διασχίζουν έναν δρόμο ή όταν περνάνε από μία διάβαση πεζών.

Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε την εφαρμογή των αρχών και κανόνων οδικής συμπεριφοράς με εκτέλεση προκαθορισμένων διαδρομών στον χώρο του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, είτε πεζή είτε με τροχοφόρα οχήματα (ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα) και στο τέλος πήραν αναμνηστικό δίπλωμα οδήγησης!

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του πάρκου κ. Πινακούδη ο οποίος με πολύ μεγάλη προθυμία, όρεξη και μεράκι δίδαξε και ενημέρωσε τους μαθητές μας.

IMG_20170405_111423 IMG_20170405_111434

IMG_20170405_102427 IMG_20170405_120545

IMG_20170405_124003          IMG_20170405_120102

IMG_20170405_124008

 

Στο Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρήστος Τσολάκης»,

Εκπαιδευτική, Παιδαγωγική και ψυχαγωγική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των Β και  Γ2 τμημάτων, του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς τους, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στο Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρήστος Τσολάκης», που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αγίας Βαρβάρας,

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, γνώρισαν την Ιστορία και τη λαογραφία μιας άλλης εποχής ήλθαν σε επαφή με εκθέματα, όπως, πλουσιότατη συλλογή αναγνωστικών, θρησκευτικών και ιστορικών βιβλίων, εκτεταμένη συλλογή εκπαιδευτικού, πολιτικού, λογοτεχνικού ξενόγλωσσου και εμπορικού περιεχομένου, εκτεταμένη συλλογή σχολικών βιβλίων, φωτογραφιών σχολικής ζωής, επαγγελματικών εργαλείων, συλλογές φυτολογίων, εντόμων, οστράκων, ορυκτών, βαλσαμωμένων πουλιών, γεωγραφικών και ιστορικών χαρτών, εποπτικών μέσων πάσης φύσεως, με τυπογραφικά στοιχεία, με τον πομπό του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού της Βέροιας, με γραφομηχανές καθώς και με την πρώτη γενιά ηλεκτρικών υπολογιστών.

Ύστερα από την ξενάγηση πέρασαν ένα δίωρο ξενοιασιάς και χαλάρωσης κάνοντας ελεύθερα διάφορες δραστηριότητες και παίζοντας στον εξαιρετικά άνετο και καταπληκτικό χώρο του Μουσείου.

unnamed.jpg7  unnamed.jpg8  unnamed.jpg3  unnamed.jpg10

unnamed.jpgab  unnamed.jpgabv

Μουσείο Εκπαίδευσης Χ. Τσολάκη

Πώς πρέπει να είναι ο Δάσκαλος (Χ. Τσολάκης)

«Μυστικοί κόσμοι»

Τους «Μυστικούς Κόσμους» του διάσημου παραμυθά Ε. Τριβιζά επισκέφτηκαν οι μαθητές (Α΄, Γ1΄, Δ1΄ & Δ2)  του σχολείου μας  στο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ στη Θεσ/κη.

Με μεταφορικό μέσον «το εξπρές των ονείρων» (το τρένο που πάει παντού) ?

συναντήθηκαν  με τον Πίκο Απίκο, την Πουπού την Αλεπού, τη Λιλή τη λεοπάρδαλη, τη μάγισσα Φρικαντέλα, το Ρούνι το κακό γουρούνι ?

επισκέφτηκαν το νησί των πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, την Κουμασιλάνδη, τη χώρα των χαμένων χαρταετών, άγνωστες χώρες, μακρινές περιοχές ?

γνώρισαν  το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο, το γαργαλιό, τον ιπτάμενο ανεμόμυλο, τη μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, τη μελωδική ομπρέλα, την τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, τον αναδρομικό καθρέφτη ?

είδαν από κοντά τη συλλογή του Ευγένιου: το φιτίλι απ? το λυχνάρι του Αλαντίν, το κορδόνι απ? το παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, τα γυαλιά της γιαγιάς τη Κοκκινοσκουφίτσας ?

Ήταν ένα αξέχαστο πανηγύρι χαράς και φαντασίας?

unnamed-1 unnamed-2

unnamed-4 unnamed-5

unnamed-3-jpg5 unnamed-8

unnamed-6-jpg1 unnamed-7

unnamed-9-jpg2 unnamed-jpg3

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Πάρκο «Πολυθέαση»

Οι μαθητές/τριες των  Α΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας,  την Τρίτη 24 Μαΐου πραγματοποίησαν μια όμορφη εκδρομή στο πάρκο Πολυθέαση.

Συμμετείχαν στις δραστηριότητες του στίβου, της τοξοβολίας και της αναρρίχησης.  Βίωσαν  την  περιπέτεια και τη δράση και έφυγαν ενθουσιασμένοι γεμάτοι από καινούριες εμπειρίες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Γ΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 , οι Γ2 και  ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας, συνοδευόμενες από τους δασκάλους τους Θεοδώρου Γιώργο, Σκούμπα Χρυσάνθη και τη δασκάλα Ειδικής Αγωγής Ιωαννίδου Νικολέτα, επισκέφτηκαν το οινοποιείο VAENI και τη Σχολή Αριστοτέλους στη Μίεζα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλα όσα είδαν και έμαθαν.

     Κατόπιν επισκέφτηκαν το πάρκο του Αγ. Νικολάου στη Νάουσα για λίγες ευχάριστες στιγμές παιχνιδιού και χαλάρωσης.

  DSCN7273 DSCN6688[1]
7ee17df3-b70e-47fb-869d-25aebe7fd9c7 DSCN7282 (1)
DSCN6680[1]

Επίσκεψη στο Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης.

Οι μαθητές /τριες της Α΄ και Β΄ τάξης του Σχολείου μας   επισκέφτηκαν το Ιστορικό-Λαογραφικό  &  Φυσικής  Ιστορίας  Μουσείο  Κοζάνης. Οι  μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στις διάφορες εκθέσεις του Μουσείου.

laografiko-kozanis_small800_ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ5

 

 

 

 

 

Από την επίσκεψή τους στο χώρο του τμήματος της Φυσικής Ιστορίας είδαν τη φύση σε μικρογραφία, ήρθαν σε  επαφή με ορισμένα είδη που είναι υπό εξαφάνιση.

Το θέμα της Λαογραφικής έκθεσης ήταν η παρουσίαση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που έχουν χαθεί λόγω της βιομηχανοποίησης, καθώς και η προβολή των ηθών και των εθίμων της περιοχής μέσα από τις παραδοσιακές, καθημερινές και γιορτινές, ενδυμασίες και τα είδη λαϊκών οργάνων.

Επίσης, στον τελευταίο όροφο παρακολούθησαν εικόνες  της ζωής στο σπίτι από την εποχή της Τουρκοκρατίας και τα αρχοντικά  σπίτια  τα οποία δεν υπάρχουν πλέον

Στο ιστορικό τμήμα,  η  έκθεση ήταν  οργανωμένη χρονολογικά και περιλάμβανε  κατά ενότητες εκθέματα των πολέμων της περιόδου της Τουρκοκρατίας μέχρι και τα νεότερα χρόνια.

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι από αυτά που είδαν φεύγοντας αγόρασαν από το πωλητήριο  διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα.

 

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 

Το πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το Γ΄2 και η  ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας, συνοδεία των δασκάλων τους κ. Θεοδώρου Γιώργου , κ. Σκούμπα Χρυσάνθης και της δασκάλας της Ειδικής Αγωγής κ. Ιωαννίδου Νικολέτας.

Οι μαθητές της Γ΄2 τάξης, αφού είδαν την Στερεοσκοπική ταινία για την ιστορία της αεροπλοΐας με τίτλο «Πέρα από τους Ουρανούς», πήραν μέρος σε δραστηριότητες και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου.

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και απόλαυσαν εκθέματα από όλη την  ιστορία της Ελλάδας , πήραν μέρος στο καινοτόμο εκπ/κό – βιωματικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και την ειρήνη με τίτλο «Μαθαίνοντας για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική αλλαγή».

Τέλος ξεκουράστηκαν στον κήπο του Μουσείου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά κανόνια ,τορπίλες , να μπουν μέσα σε άρματα μάχης (τανκς)  και να θαυμάσουν από κοντά ένα σύγχρονο πολεμικό αεροπλάνο.

DSCN6420[1]

 

Στο Κ.Π.Ε. Νάουσας

Το Περιβαλλοντικό Κέντρο  Νάουσας  επισκέφτηκαν  οι μαθητές/ιες των Α΄, Β΄, Γ΄ και  Δ΄ τάξεων του σχολείου μας.

Εκεί, συμμετείχαν  σε  διάφορα εκπαιδευτικά  προγράμματα με  Δραματοποίηση –  Παιχνίδι  –   Ζωγραφική   και ευαισθητοποιήθηκαν  πάνω στην αξία του νερού και  τις  προϋποθέσεις ανάπτυξης του δάσους.

Μετά επισκέφτηκαν το άλσος του Αγίου Νικολάου, όπου υλοποιήθηκαν  διάφορες σχετικές δραστηριότητες.

20151202_110558.jpg.3DSCN7004.jpg. 1

DSCN7011 (1).jpg.220151202_122059 (1).jpg.4

 

Εκπ/κή Επίσκεψη στο Λ.Κ.Π.

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο Λιγνιτικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Το τμήμα της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, επισκέφθηκε στις 25-11-15 συνοδεία της δασκάλας του κ. Σκούμπα Χρυσάνθης και της δασκάλας της Ειδικής Αγωγής κ. Ιωαννίδου Νικολέτας το Λιγνιτικό Κέντρο Πτολεμαΐδας , στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής «ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Είδαν την εντυπωσιακή μακέτα της λιγνιτοφόρας λεκάνης με τα ορυχεία, τους ΑΗΣ και τα χωριά που μεταφέρθηκαν. Ακόμη είδαν την αναπαράσταση της εξόρυξης του λιγνίτη και την απόθεση των στείρων υλικών για την ανάπλαση και την αποκατάσταση των ορυχείων.

Τέλος επισκέφτηκαν την χριστουγεννιάτικα στολισμένη πόλη της Πτολεμαΐδας, ξεναγήθηκαν και πέρασαν όμορφες στιγμές χαλάρωσης.

Η εμπειρία ήταν σημαντική όπως σημαντικές ήταν οι εικόνες και οι γνώσεις που πήραν οι μικροί μαθητές.

DSCN6144DSCN6145DSCN6167DSCN6174DSCN6175