Αρχείο μηνός Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας της Ε τάξης

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, οι μαθητές της Ε? τάξης του σχολείου μας με τη δασκάλα τους κ. Σκούμπα Χρυσάνθη, επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη της πόλης μας. Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα το σχολικό εκφοβισμό, πήραν μέρος στο πρόγραμμα της βιβλιοθήκης με τίτλο «Τριγωνοψαρούλη μην εμπιστεύεσαι ποτέ ? αχινό» που έχει σχέση με τις διακρίσεις και το ρατσισμό.

Επίσκεψη στο Φιλίππειο Αθλητικό Κέντρο

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, οι Γ?1, Δ?1 και Ε? τάξεις του σχολείου μας συνοδεία των γυμναστών κ. Μέλλιου Καλλιόπη, κ. Σάρρα Δέσποινα και των δασκάλων κ. Σκούμπα Χρυσάνθη και Ιωαννίδου Νικολέττα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Φιλίππειο Αθλητικό Κέντρο.

Εκεί ο προπονητής του Ομίλου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βέροιας κ. Τσιαλτζούδης Γιώργος ενημέρωσε τους μαθητές για το συγκεκριμένο άθλημα. Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν πινγκ πονγκ  υπό τις οδηγίες του.

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στα πλαίσια του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου με βιβλία», η Β?2 τάξη του σχολείου μας με συνοδεία του δασκάλου τους κ. Θεοδώρου Γιώργο επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη.

Επίσκεψη στην έκθεση «Κατοχή ? Αντίσταση ? Εμφύλιος»

«Κατοχή ? Αντίσταση ? Εμφύλιος»

 

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, οι μαθητές των Β?2 και Ε? τάξεων του σχολείου μας, συνοδεία των δασκάλων τους, Θεοδώρου Γιώργου και Σκούμπα Χρυσάνθης, λόγω της επερχόμενης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν την ιστορική έκθεση με τίτλο <Κατοχή ? Αντίσταση ? Εμφύλιος> στο χώρο τεχνών Βέροιας.

Στην έκθεση οι μαθητές είδαν και πραγματικά απόλαυσαν σπάνια εκθέματα και φωτογραφικό υλικό της ιστορίας της Βέροιας εκείνης της εποχής.

Η έκθεση ενθουσίασε τους μαθητές μας και αποτέλεσε μία πολύτιμη ευκαιρία αναβαπτισμού της εθνικής κληρονομιάς και της ιστορίας μας.

Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου από την Ε τάξη

Ημέρα εθνικής γιορτής για την Ελλάδα μας και το 2ο «Μελέτειο» Δημοτικό Σχολείο όπως κάθε χρονιά, τίμησε με μεγαλοπρέπεια την ημέρα αυτή. Στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε γιορτή στο χώρο του σχολείου μας, τη Δευτέρα 27/10/2014 από την Ε? τάξη με τη δασκάλα τους κ. Σκούμπα Χρυσάνθη. Τα παιδιά συμμετείχαν σε αναπαράσταση γεγονότων εκείνης της περιόδου, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και χόρεψαν, κερδίζοντας επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.