4 Μαρτίου 2013

Αξιότιμη κυρία  Δήμαρχε,

Είμαστε οι μαθητές της Στ2 τάξης του 2ου ?Μελέτειου? Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και αποφασίσαμε μ? αυτήν την επιστολή να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα πολλά προβλήματα που εντοπίσαμε κατά την επίσκεψή μας στο ?Πάρκο των Εβραίικων?.

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στο Πάρκο των Εβραίικων. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη όταν μας το ανακοίνωσαν οι δάσκαλοί μας, όπως απερίγραπτη ήταν και η απογοήτευσή μας όταν φθάσαμε.

Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν τραγική. Το πάρκο παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης. Παντού σκουπίδια και μπάζα και οι κάδοι γεμάτοι σκουπίδια. Αρκετά καθίσματα στις κερκίδες είναι σπασμένα με κίνδυνο τραυματισμών. Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι σε άθλια κατάσταση αφού αφαιρέθηκε ο πλαστικός χλοοτάπητας και το συρματόπλεγμα της περίφραξης είναι κατεστραμμένο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να βγάλουμε τα μάτια μας. Οι μπασκέτες είναι στραβωμένες και χωρίς διχτάκια. Δεν υπάρχουν βρύσες στο χώρο του πάρκου και πρέπει να ανεβαίνουμε επάνω στο πεζοδρόμιο. Λείπουν οι σχάρες των ομβρίων υδάτων. Δεν υπάρχει πράσινο πουθενά.

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες. Έτσι αναγκαζόμαστε να περνάμε την οδό Ακροπόλεως, που είναι ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση και να πηγαίνουμε στα απέναντι μαγαζιά διακινδυνεύοντας ακόμη και την ίδια μας τη ζωή.

Ακόμη, επειδή πηγαίνουμε και τα απογεύματα στα ?Εβραίικα? για να παίξουμε, σας λέμε ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και αστυνόμευση. Γι αυτό πολλές φορές όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει φοβόμαστε, επειδή μαζεύονται διάφοροι ?περίεργοι?.

Γι αυτό λοιπόν, θα ήταν πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μας ν? αναλάβει ο Δήμος την πρωτοβουλία να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στα ?Εβραίικα? και να δημιουργήσει ένα πάρκο ?στολίδι? για την πόλη της Βέροιας.

Ελπίζουμε η επιστολή μας ν? αποτελέσει την αφορμή να ενεργήσετε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Με τιμή

Οι μαθητές της Στ2 τάξης του 2ου Δ.Σ. Βέροιας ? Μελέτειου

Κατηγορίες: Μαθητικά Άρθρα