Αρχείο μηνός Νοεμβρίου 2014

Αναβολή εκδήλωσης λόγω απεργίας

Η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου,  εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες, αναβάλλεται λόγω απεργίας.

Θα καθορισθεί εκ νέου ημερομηνία -μετά από συνεννόηση με τις γιατρούς εισηγήτριες- και θα ανακοινωθεί.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Οργάνωση τμήματος Σχολής Γονέων

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» , το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και η διεύθυνση του σχολείου, επιδιώκουμε να οργανώσουμε για τη φετινή σχολική χρονιά ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ.

Οι γονείς, όπως και τα παιδιά τους,  βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες, μέσα σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη και πολύπλοκη πραγματικότητα, που επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις στην οικογένεια.
Στην εποχή μας, η αβεβαιότητα, το άγχος, τα πολυδιάστατα κοινωνικά προβλήματα, δημιουργούν αδιέξοδα στα οποία αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε. Μέσα σε ένα κόσμο τόσο ασταθή, είναι συχνά πολύ δύσκολο για τους γονείς να αντλήσουν ικανοποίηση από τη ζωή τους, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον για τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να βρουν οι ίδιοι αλλά και να προσφέρουν στα παιδιά τους σταθερά σημεία αναφοράς, να ανταποκριθούν επαρκώς στους ρόλους που καλούνται να έχουν στην καθημερινότητά τους.

Κατανοώντας την ανάγκη στήριξης των γονέων στο δύσκολο αυτό ρόλο τους, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ προτείνει τη δημιουργία ομάδων γονέων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους γονείς:

 

  • Να  εκφράσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους, τους προβληματισμούς τους.
  • Να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και τις εμπειρίες τους με άλλους γονείς, να δώσουν αλλά και να λάβουν στήριξη και βοήθεια.
  • Να βρουν απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν, σ ΄ ένα περιβάλλον ομάδας, με κατανόηση, αποδοχή και έμφαση στην κοινή ανταλλαγή απόψεων.
  • Να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα κίνητρα της συμπεριφοράς τους, να έλθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να δράσουν σύμφωνα μ? αυτά. 
  • Να ενισχύσουν την ικανότητά τους να ?ακούν? ενεργητικά, να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.
  • Να ευαισθητοποιηθούν στην πρόληψη των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Μέσα από μία ομαδική διαδικασία και μέσα από δραστηριότητες, ασκήσεις, παιχνίδια, στα οποία οι γονείς συμμετέχουν ενεργά, θα ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν την επικοινωνία στην οικογένεια, τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των γονέων, τη συναισθηματική έκφραση, την αυτοεκτίμηση, την επίλυση συγκρούσεων,  την πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες, αλλά και νέες μορφές εξαρτήσεων, όπως το ίντερνετ, καθώς και με  άλλα ζητήματα που  απασχολούν τους γονείς.

Προτείνονται εξειδικευμένα θέματα για κάθε ηλικία και θεματικές ενότητες που ανταποκρίνονται σε επιθυμίες ή ανάγκες που εκφράζονται από γονείς. Για την ολοκλήρωση της ομάδας προτείνονται 6-8 συναντήσεις, διάρκειας 1:30 ώρας περίπου. Οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων θα καθοριστούν κατόπιν συνεννόησης.

 Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων η συμμετοχή τουλάχιστον 25 συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την προσκομίσουν στο σχολείο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Διεύθυνση του σχολείου

Ημερίδα για πρώτες βοήθειες στα παιδιά

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου διοργανώνει για 2η  συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, Ημερίδα με θέμα: Πρώτες Βοήθειες για Παιδιά.

Η Ημερίδα θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας στις 27 Νοεμβρίου 2014 ώρα 18:00.

Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλους μας και η παρουσία σας θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου.