Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, την 3η Δεκεμβρίου, το σχολείο μας οργάνωσε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών σχετικές με το θέμα:

Οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης του σχολείου μας Φανή Ξανθοπούλου και Ιωάννα Θεοδωρίδου, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της Β τάξης (Παπαδοπούλου Μαρία) και Ε2 τάξης (Σκούμπα Χρυσάνθη), οργάνωσαν την κατασκευή καρτών με τους μαθητές τους. Στόχος τους ήταν να χαρίσουν τις κάρτες στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας και να τους γνωρίσουν από κοντά. Στη συνέχεια, τα παιδιά της Ε2 ανέλαβαν να πάνε στο Ειδικό Σχολείο και να μεταφέρουν τις κάρτες και άλλα δώρα στους μαθητές του. Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Σχολείου υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά τους μαθητές μας και πραγματοποίησαν πολλές όμορφες δράσεις μαζί τους: τους ξενάγησαν στον χώρο του σχολείου, τραγούδησαν μαζί, έπαιξαν παιχνίδια φιλίας και συνεργασίας, επικοινώνησαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και μοιράστηκαν τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους.

Η εκπαιδευτικός Δέσποινα Παπαγιαννούλη, υπεύθυνη της σχολικής μας βιβλιοθήκης, οργάνωσε ένα μικρό πρότζεκτ για τη συγκεκριμένη ημέρα, με τους μαθητές της Α τάξης. Η δράση είχε διάρκεια δύο διδακτικές ώρες και περιλάμβανε την ανάγνωση του βιβλίου: “Τρελό μου αμαξίδιο” εκδ. Ψυχογιός. Αφού διάβασαν τα παιδιά την ιστορία, ακολούθησαν εικαστικές δράσεις, δημιουργία συνθημάτων, αφήγηση της ιστορίας και προτάσεις των παιδιών για να γίνει η πόλη μας πιο φιλόξενη και προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ.