Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, με την ευγενική συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, καλέσαμε στις τάξεις Α, Β και Γ2 τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και γονέα μαθήτριας του σχολείου μας, κα Χριστίνα Μουταφτσή.

Η κα Μουταφτσή παρουσίασε το βιβλίο “Φωτεινούλης” (εκδ. iWrite) στις τάξεις και συζήτησε με τα παιδιά για την ιστορία του βιβλίου αλλά και για ευρύτερα θέματα που προκύπτουν από την ιστορία, όπως η διαφορετικότητα, η αγάπη και η αποδοχή.

Στη συνέχεια, οργάνωσε εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τη συγγραφή ενός παραμυθιού. Τα παιδιά με την πολύτιμη βοήθειά της επιχείρησαν να πουν ένα δικό τους παραμύθι. Μέσα από κατάλληλα επιλεγμένες εικόνες, με την καθοδήγηση της συγγραφέα και με όχημα τη μοναδική παιδική τους φαντασία, οι μαθητές των τάξεων ‘έγραψαν’ τα δικά τους παραμύθια και τα αφηγήθηκαν μέσα στην τάξη!

Η δράση ενθουσίασε τα παιδιά και τους βοήθησε και να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της συγγραφής ενός παιδικού παραμυθιού.

Με τους μαθητές της Γ2, η συγγραφέας είχε επιπλέον την ευκαιρία να συνομιλήσει για τη δουλειά του συγγραφέα και να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με τη δασκάλα τους κα Χριστίνα Κάσσου.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Χριστίνα Μουταφτσή, που με πολλή αγάπη παρουσίασε το βιβλίο της στο σχολείο μας και βοήθησε τους μαθητές μας να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.