Τα παιδιά του Γ1 και του Γ2, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, φιλοξένησαν στην τάξη τους μια βαλίτσα* γεμάτη παραμύθια και καταπιάστηκαν με το να τα διαβάζουν, να τα δραματοποιούν, να τα μπερδεύουν και να τα ξεμπερδεύουν! Έμαθαν για τα λαϊκά, τα σύγχρονα, τα αστεία και τα σοβαρά παραμύθια! Προς το παρόν, είναι ακόμη μπερδεμένοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, ποιο από όλα θα γίνει το αγαπημένο τους.

*Η δράση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βιβλία σε ρόδες“, το οποίο υλοποιείται κατόπιν της σχετικής έγκρισης του ΥΠΑΙΘΑ και αφορά την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στους μαθητές και μαθήτριες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ τάξης συνδύασαν στις δράσεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και συζήτησαν με τη δασκάλα τους κα Θεοδωράκη Αικατερίνη, για τους μεγάλους παραμυθάδες και την αξία του βιβλίου στη ζωή μας. Αποφάσισαν να διαβάσουν ένα βιβλίο, μια ιστορία αφιερωμένη στον αυτισμό. Τίτλος του βιβλίου: «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια». Διαβάζοντας την όμορφη αυτή την ιστορία, προσπάθησαν να εμβαθύνουν λιγάκι – μιας και είχαν αναφερθεί παλιότερα, πιο γενικά, στο θέμα αυτό. Ανάλυσαν τις τόσο όμορφες και με ιδιαίτερη αισθητική εικόνες του βιβλίου, γνώρισαν τον ήρωα, τον Χριστόφορο, και θέλησαν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτόν και τον αυτισμό. Αναζήτησαν και συζήτησαν τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν και στη συνέχεια, έφτιαξαν μια αφίσα για το βιβλίο που διάβασαν.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες