Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας απογευματινή ενημερωτική συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα: «Συνεργασία σχολείου –οικογένειας: πρακτικές ενίσχυσης της επικοινωνίας και αντιμετώπισης των δυσκολιών».

Η ενημερωτική συνάντηση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με ομιλήτρια την κα Παπαγεωργίου Αικατερίνη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, αρμόδια για τη σχολική μας μονάδα.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στη σχέση των γονέων με το σχολείο ως ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση των παιδιών. Οι γονείς προσφέρουν υποστήριξη και ενθάρρυνση στα παιδιά τους και συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς για την επίτευξη κοινών στόχων. Ωστόσο, υπάρχουν και δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν, όπως η επικοινωνιακή απόσταση μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών, ή οι διαφορετικές προσδοκίες που μπορεί να έχουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για την ανάπτυξη του παιδιού. Πραγματοποιήθηκε γόνιμη συζήτηση και προβληματισμός και διαπιστώθηκε από όλους το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ανοιχτή και συνεργατική σχέση μεταξύ γονέων και σχολείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη εκπαιδευτική εμπειρία για το παιδί.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Παπαγεωργίου για την εξαιρετική προσέγγιση του ζητήματος και όλους τους συμμετέχοντες, γονείς και εκπαιδευτικούς, για την ενεργή και δυναμική τους παρουσία.