Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν οι μαθητές της Δ τάξης στο καινοτόμο πρόγραμμα “Βοτάνια και μυρωδικά”, που υλοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, σε σύμπραξη των φορέων της Εφορείας Αρχαιοτήτων, «Σχεδία στην πόλη», Future Library και του Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών.

Στόχος της δράσης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα βότανα και την αξιοποίησή τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τα παιδιά γνώρισαν τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου που σχετίζονται με την υγεία, την ασθένεια και τη θεραπεία με την πολύτιμη βοήθεια της μουσειοπαιδαγωγού Φώτως Παπαργυρούδη. Στη συνέχεια, άκουσαν μύθους και ιστορίες, συμμετείχαν σε παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες και έμαθαν για την αξία των βοτάνων και τον ρόλο τους στην τοπική παράδοση.

H σημαντική αυτή δράση άφησε ένα ισχυρό “ευωδιαστό” αποτύπωμα στους μαθητές μας καθώς πραγμάτωσε τις αξίες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα συνέδεσε το παρόν με το παρελθόν, το φυσικό περιβάλλον με τη μνήμη και την παράδοση του τόπου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργαζόμενους φορείς για τη δυνατότητα συμμετοχής σε μία δράση οργανωμένη άρτια, σχεδιασμένη με ιδιαίτερη προσοχή και υλοποιημένη με άψογη παιδαγωγική προσέγγιση.