Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεναρίων για την αξιοποίηση των βιβλίων της βιβλιοθήκης μας και σε θεματικές που αφορούν το σχολείο, πραγματοποιήθηκε από την Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας κα Δέσποινα Παπαγιαννούλη εκπαιδευτικό σενάριο με την Δ’ τάξη, με θέμα την ΑΓΑΠΗ, βασισμένο στο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Τα στενά παπούτσια». Το εκπαιδευτικό σενάριο αποτέλεσε και μία αφιέρωση στη σπουδαία συγγραφέα για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή της (1923-2023).

Τα βήματα που ακολουθήθηκαν ήταν τα παρακάτω: Οι μαθητές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες. Σε μία μαθήτρια της πρώτης ομάδας, δόθηκε το βιβλίο της Σαρή «Τα στενά παπούτσια» που αφού το διάβασε, στη συνέχεια, το παρουσίασε στην υπόλοιπη ομάδα. Το μήνυμα  του έργου που αναδύθηκε ήταν η καθαρή και αθώα παιδική αγάπη δύο δωδεκάχρονων παιδιών, αυτή που αναζητούμε σε όλη μας τη ζωή.

Στη συνέχεια, δόθηκαν και στις υπόλοιπες ομάδες «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε- Σεντ Εξυπερύ, «Το κορίτσι με τις δύο μητέρες» του Ι.Δ. Ιωαννίδη, «Αγαπώ μια γάτα, εντάξει;» του Αντώνη Δελώνη και τέλος, το «Γ’ Χριστιανικό παρθεναγωγείο» της Έλλης Αλεξίου. Έτσι, μέσα από τα παραπάνω βιβλία αναδείχθηκαν και άλλες μορφές αγάπης, όπως, η αγάπη για τον φίλο, για τη μοναδική αγαπημένη, για την οικογένεια, για τα ζώα και τέλος, η αγάπη του δασκάλου για τους μαθητές του.

Μιλήσαμε, ακόμα, για την κοσμοπολίτισσα Ζωρζ Σαρή που ταξίδεψε σε πολλά μέρη και αγάπησε πολύ τα παιδιά αλλά και τα ζώα και κλείσαμε με τον «Ύμνο της αγάπης» του Απόστολου Παύλου, μιλώντας για τη Χριστιανική αγάπη που βασίζεται στην αγάπη του εαυτού μας και του πλησίον, βασισμένοι στο «Αγάπα τον πλησίον σου, ως εαυτόν».

Τέλος, ζωγραφίσαμε τις μορφές αγάπης που με αυτές ασχοληθήκαμε και συνθέσαμε «Το κολάζ της αγάπης». Το αναρτήσαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την ανάρτηση των δράσεων της βιβλιοθήκης, για να μπορούν να το βλέπουν και οι μαθητές των άλλων τάξεων.