Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Στ τάξη για την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο προσκλήθηκε στο σχολείο μας εκπρόσωπος του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για να ενημερώσει τους μαθητές σχετικά με τον συγκεκριμένο τύπο Γυμνασίου και τη δυνατότητα φοίτησης σε αυτόν.

Ο κος Κατσαβός Κυριάκος, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, παρουσίασε αναλυτικά στα παιδιά τα μαθήματα που διδάσκονται στα Μουσικά Σχολεία, το ωράριο λειτουργίας τους και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε αυτά. Επίσης, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δυνατότητες που δίνει η φοίτηση σε ένα τέτοιο σχολείο και εστίασε στις ομοιότητες και διαφορές από το τυπικό γυμνάσιο. Επιπλέον, έκανε αναλυτική αναφορά και απάντησε σε πολλές απορίες των παιδιών σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην Α’ τάξη των μουσικών σχολείων. Ειδικά για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συζητήθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο τρόπος μετακίνησης των μαθητών.

Τέλος, παρουσίασε στα παιδιά δύο από τα μουσικά όργανα που διδάσκονται οι μαθητές στα μουσικά σχολεία, την ποντιακή λύρα και το ούτι και παίζοντας παραδοσιακά κομμάτια μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε όμορφα μουσικά ακούσματα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας καθώς και τον κ. Κατσαβό για την πλήρη ενημέρωση των μαθητών μας.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με επίσκεψη των μαθητών στο 4ο Γυμνάσιο Βέροιας και ενημέρωση σχετικά με την φοίτηση στα γενικά γυμνάσια.