Στο πλαίσιο των δράσεων εν όψει των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών αγώνων του Παρισιού τον Ιούλιο του 2024, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας – Μελέτειο φιλοξένησε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 τον  ηθοποιό και σκηνοθέτη, Διευθυντή του Théâtre de l’Imprévu, Ερίκ Σενά με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων του  Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κα Δανάη Ιωακειμίδου, όπως επίσης και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γαλλικής γλώσσας κα Φωστήρα Ιασονίδου και την Πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U. κα Στέλλα Λεονάρδου. Παρούσα στη δράση ήταν επίσης, η κα Παπαγεωργίου Αικατερίνη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης της ΔΠΕ Ημαθίας.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων της Γαλλικής Γλώσσας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ολυμπία στο Παρίσι, καθώς και το έμβλημα, τις μασκότ και τα αθλήματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες ανακαλυπτικής μάθησης στη γαλλική γλώσσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι μέσα στο χρόνο: Οι Ολυμπιακοί αγώνες από την Ολυμπία στο Παρίσι», που υλοποιείται με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του σχολείου μας διάβασαν και δραματοποίησαν, υπό την καθοδήγηση του κου Ερίκ Σενά, Γάλλου ηθοποιού και σκηνοθέτη, ποιήματα που έχουν σχέση με τα διάφορα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων. Τα κείμενα αυτά, τα είχαν προετοιμάσει με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γαλλικής γλώσσας του σχολείου κας Δέσποινας Παπαγιαννούλη.

Οι μαθητές είχαν επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φυσικούς ομιλητές της Γαλλικής γλώσσας και να ανακαλύψουν τη ζωή στη Γαλλία, τα ενδιαφέροντα των συνομηλίκων τους και θέματα που αφορούν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική εμπειρία, προσεγγίζοντας τη γαλλική γλώσσα με έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο, που τους προσέφερε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους στη δράση για τη μοναδική εμπειρία που είχαν οι μαθητές μας.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες