Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας διοργάνωσε μια εκδήλωση τιμής στη θυσία των αγωνιστών του ’21, υπενθυμίζοντας στους μαθητές την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Οι μαθητές της Στ τάξης απήγγειλαν ποιήματα και οι μαθητές της Δ και της Ε τάξης τραγούδησαν επετειακά τραγούδια υμνώντας τον ηρωισμό των Ελλήνων και την αγάπη τους για την ελευθερία. Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος και η έπαρση της σημαίας. Στη συνέχεια, τα τμήματα χωρίστηκαν στις τάξεις τους και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων τη σημασία της επετείου, την αξία του εορτασμού της, απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν κείμενα και παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες.  

Ειδικά, οι μαθητές του Γ1, με την επιμέλεια της δασκάλας τους κας Βάνας Σκηπητάρη και της υποδιευθύντριας του σχολείου κας Μαρίας Καραφυλλίδου, οργάνωσαν μια θεατρική παράσταση με αφηγήσεις ιστοριών από την Επανάσταση του 1821 και την παρουσίαση των πορτρέτων των κεντρικών ηρώων και ηρωίδων. Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών καθώς και μαθητές τμημάτων του σχολείου.

Η γιορτή για την 25η Μαρτίου 2024 αποτέλεσε μια σημαντική αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας, να βιώσουν συναισθήματα περηφάνιας και συγκίνησης και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που ενισχύουν το ομαδικό πνεύμα και την καλλιτεχνική τους έκφραση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης.