Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ (τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και τεχνικός διευθυντής του Εν Σώματι Υγιεί – Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας), συνοδευόμενος από τον αθλητή στίβου (ρίψεις) κ. Ελισσαίο Γαλανούδη ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κ. Αλέξανδρου Δαμιανίδη, κας Χρυσάνθης Σκουμπά και κας Σταυρούλας Παγούρα για την υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης για τους μαθητές μας.

Οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μαθητές της Ε2 και της Στ τάξης για θέματα σχετικά με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, τα οφέλη της άσκησης σε κοινωνικό, σωματικό, κινητικό και πνευματικό επίπεδο.

Στο πρώτο στάδιο, η εκπαιδευτική δράση περιλάμβανε μια αναλυτική παρουσίαση των αθλημάτων των παραολυμπιακών αγώνων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ζήτημα της αναπηρίας, των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αλλά και των δυνατοτήτων που έχουν τα άτομα με αναπηρία στην άθλησή τους αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Στο δεύτερο μέρος, η δράση περιλάμβανε την ενεργή συμμετοχή των μαθητών σε παιχνίδια στην αυλή με στόχο τη βιωματική κατανόηση των κανόνων και των συνθηκών που διεξάγονται τα αθλήματα για άτομα με αναπηρίες. Οι μαθητές μας έπαιξαν ποδόσφαιρο τυφλών με την ειδική μπάλα με το κουδουνάκι, δοκίμασαν ασκήσεις στίβου ως συνοδοί τυφλών και έπαιξαν μπότσια (άθλημα για αθλητές με αναπηρία).

Η δράση είχε εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα και κατανόησαν ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στον αθλητισμό, όλοι είμαστε ίσοι και πρέπει να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες. Από τους καλεσμένους ομιλητές υπερτονίστηκε το διπλό σωματικό και ψυχικό σθένος των ατόμων με αναπηρία καθώς και ότι πρέπει να σεβόμαστε και να εκτιμούμε ό,τι έχουμε.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος Εκπ/σης Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιος Ράπτης, καθώς και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κα Αικατερίνη Παπαγεωργίου. Επίσης, τη δράση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης του σχολείου μας κα Φανή Ξανθοπούλου και Ιωάννα Θεοδωρίδου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αλέξανδρο Καραϊωσήφ για την εξαιρετική παρουσίαση και για την άρτια υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε επίσης, τον κ. Ελισσαίο Γαλανούδη για όσα κατέθεσε από ψυχής στους μαθητές μας. Ευχαριστούμε τους Συμβούλους Εκπαίδευσης για την εμψυχωτική τους παρουσία κατά την υλοποίηση της δράσης.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες