Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 αποφάσισαν να κάνουν τη τη γειτονιά τους πιο όμορφη, να δώσουν χρώμα και νέα όψη σε αυτήν. Ξεκίνησαν τις δράσεις τους καταγράφοντας τα προβλήματα της γειτονιάς και του σχολείου τους και έκαναν ένα εφικτό πλάνο για τις μελλοντικές τους δράσεις. Και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους άρχισαν να τις υλοποιούν.

Μια από αυτές τις δράσεις περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των παρτεριών που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου και τη φύτευση λουλουδιών σε αυτά. Έτσι, τα παιδιά φόρεσαν τα πρόχειρα τους ρούχα, ζήτησαν από τον Δήμο Βέροιας να τους φέρει χώμα, φυτά και χρώματα και έπιασαν δουλειά!

Καθάρισαν, έβαψαν και φύτεψαν μυρωδάτες λεβάντες στη γλάστρα μπροστά στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Αριστοτέλους που εδώ και πολύ καιρό ήταν παρατημένη. Κρέμασαν και ταμπελίτσες για να ενημερώσουν τους περαστικούς και να ζητήσουν την προσοχή τους.

Στη συνέχεια, καθάρισαν και φύτεψαν με όμορφα λουλούδια το παρτέρι μπροστά την είσοδο του σχολείου επί της οδού Βενιζέλου. Και συνεχίζουν, την εφαρμογή της δράσης φροντίζοντας καθημερινά τα φυτά και ποτίζοντας τα.