Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, είχαμε την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τους “Εθελοντές για την καθαριότητα”, μια ομάδα ανθρώπων που ζουν στην πόλη μας και αγαπούν την καθαριότητα και τη διατήρηση της ομορφιάς της φύσης. Στόχος της ομάδας είναι η εθελοντική συμμετοχή όλο και περισσότερων συμπολιτών για μία καθαρότερη πόλη και για ένα όμορφο περιβάλλον.

Οι “Εθελοντές για την καθαριότητα” προσκλήθηκαν στο σχολείο από τους μαθητές του Ε1, Ε2 και Γ2 και από τους δασκάλους τους, τον κ. Γιώργο Θεοδώρου και την κα Χρυσάνθη Σκούμπα και τη διευθύντρια του σχολείου, στο πλαίσιο της υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων των τάξεων.

Οι “Εθελοντές” έδειξαν στα παιδιά πόσο άσχημη γίνεται η αυλή του σχολείου μας όταν γεμίζει σκουπίδια και πώς πρέπει να αντιδρούμε σε όσους πετούν σκουπίδια. Τα παιδιά φόρεσαν τα κίτρινα γιλέκα και έπιασαν τις τσιμπίδες για να μαζέψουν τις ασχήμιες από την αυλή του σχολείου τους και να την ξανακάνουν όμορφη και καθαρή. Οι μαθητές έμαθαν σπουδαία πράγματα που αφορούν το πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα και η ομορφιά της φύσης, την αξία του εθελοντισμού και το πώς τα ίδια μπορούν να βοηθήσουν για να παραμείνει η πόλη μας όμορφη και καθαρή.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα “Εθελοντές για την καθαριότητα” για την υπέροχη δράση και την έμπρακτη απόδειξη του ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον μας, μικροί και μεγάλοι. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο!